28 Aralık 2014 Pazar

Lastik Halkalardan Yapılmış Bileklik Modeli ve Resimleri

Severek uyguladığım birkaç tane bileklik modelinin resmini paylaşmak istedim. Örme tahtası dışında kullanabileceğimiz başka bir  yardımcı malzeme de yemek yerken kullandığımız çatal. İlerleyen aşamalarda  çatal kullanarak yapmış olduğum modelleri de resimli olarak anlatmaya çalışacağım.Buyurun sizler de inceleyin.


Örme tahtası kullanarak yapmış olduğum bir model.

Lastik Halkalardan Kolye ve Yüzük Nasıl Yapılır

Daha önce yaptığımız örme teknikleri ile kolye ve yüzük yapalım. Ben yapmış olduğum görseli sizinle paylaşmak istedim. Umarım sizde beğenir ve uygularsınız. Hadi bakalım kolay gelsin.


26 Aralık 2014 Cuma

22 Aralık 2014 Pazartesi

Lastik Halka Malzemeleri Nereden Temin Edebiliriz

Bileklik, toka, kolye, yüzük gibi aksesuarların  yapımında kullanılan lastik halka malzemelerini kolaylıkla çevrenizdeki her kırtasiyeden uygun fiyatlarda bulabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden satış yapan pek çok sitede de bulmak mümkün.
Örneğin internetten aşağıdaki sitelerden bulabilirsiniz;

http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=Lastik+bileklik

http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=lastik+bileklik+seti

http://www.n11.com/arama?q=lastik+bileklik

http://www.sanalpazar.com/urunara?criteria=lastik+bileklik+seti

12 Aralık 2014 Cuma

Lastik Halkalardan Yaratıcılık

Merhaba, bu sayfamızda son günlerde çok popüler olan lastikten değişik örgü teknikleri ile bileklikler yapacağım. Yaptıklarımı da adım adım paylaşmaya çalışacağım. Ben ve kızım bu uğraşı çok sevdik. Daha sonra çevremizde erkek çocuklarının da epey ilgilendiklerini ve değişik bileklikler ürettiklerini fark ettik. İlkokul çağından itibaren tüm çocuklar zevkle hobi olarak zamanını değerlendirebilir.  Çocuklarla böyle bir etkinlik yapmak o günkü okul stresini farkında olmadan almış oluyor aslında. İnanın büyükler bile yoğun geçen günün yorgunluğunu  unutuyor. Çocuklar emek verip bir şeyler üretme mutluluğunu yaşamış oluyor. Ben kızımla birlikte bunları fark ettim ve paylaşmak istedim. Bloğumuzu takip ederseniz seviniriz.